divendres, 29 de novembre del 2013

i que és el Nadal sense la "Flor de Pascua"

Hola de nou !!
 
Fa temps que no passava per aquí per deixar les noves novetats i una d'elles és que com el Nadal ja està molt a la vora i com cada any avets de Nadal i Flors de Pasqua decoren les nostres cases, he realitzat un "macetero" per posar aquesta preciosíssima planta tan delicada i regalar-li a la meva cosina perquè decori la seva nova casa en la qual celebrarà el seu primer Nadal !!
Aquest "macetero" és d'imitació al ferro i primer li he donat una capa de gesso, a continuació ho he pintat amb pintura acrílica de color blanc trencat i per finalitzar he realitzat decoupage amb aquest paper d'arròs d'aire parisenc tan romàntic.
A la meva cosina li va encantar espero que a vosaltres també!!
I de pas us comento els 7 consells bàsics per mantenir bonica i sana la vostra Flor de Pasqua o Poinsetias:
  1. La temperatura és molt important per conservar la nostra Flor de Pasqua, es recomana que estigui entre un mínim de 10-12 graus fins a un màxim de 20-24 graus. L'ideal és una temperatura que oscil·li entre nit i dia entre 16-22 graus. Les calefaccions molt fortes són les seves enemigues i faran que caiguin les fulles.
  2. El reg, s'aconsella un reg mitjà, segons la temperatura de l'estada, però aproximadament un parell de regs per setmana notant que la terra estigui humida, però mai deixar sobrants d'aigua doncs es passen. És aconsellable no regar de forma directa, sinó posar aigua en un plat, deixar 15-20 minutos i retirar l'aigua sobrant.
  3. També és important la humitat ambient, els ambients ressecs faran caure les seves fulles.
  4. És important que estiguin en un lloc de la casa amb molta llum = claredat, però mai amb exposició directa als rajos del sol
  5. Durant l'època de creixement i floració es recomana fer un abonat cada 15 dies amb un abonament líquid per a floració.
  6. Per aconseguir que floreixi a l'any següent cal donar-li més hores de foscor (sense contar la nit), per a això és aconsellable unes 5 o 6 hores de foscor per aconseguir una correcta floració i aconseguir el seu color característic.
  7. És una planta que no tolera els corrents d'aire, per això si notes que està amb les fulles caigudes, pot ser a causa d'això i el correcte serà canviar-la a un lloc més protegit.
 
Us passo les fotos per a que pugueu comentar. Moltes gràcies per passar per aquí!!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada